Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kefir

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 05. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2020 / 13:34
Kefir

Kefir

Včasih smo domače mleko skisali v kislo mleko, nato smo se navadili na jogurte in smo mleko kisali le za izdelavo skute.


Včasih smo domače mleko skisali v kislo mleko, nato smo se navadili na jogurte in smo mleko kisali le za izdelavo skute. Nato je prišel kefir. Zaradi enostavnosti priprave osvežujočega okusa je postal naša stalna pijača, ki prija pozimi in poleti. S pripravo doma narejenega kefirja prihranimo denar in embalažo, še posebno, če po mleko stopimo h kmetu ali na mlekomat.
Kefir, pijača stoletnikov s Kavkaza, se je nekdaj glasil slogan!

Kefir je edinstvena fermentirana hrana, polna probiotikov in drugih zdravih hranil. Za pripravo potrebujemo kefirjeve gobice, zrnca, živo bakterijsko kulturo, po obliki podobno cvetovom cvetače, ki nam jo nekdo podari ali jo kupimo (prek spleta ali v Biotehniškem centru Naklo). Te gobice so kompleksne simbiotske kefirjeve kolonije, ki vsebujejo več različnih probiot­skih bakterij, ki so dokazano zelo koristne za naše zdravje. Sesto...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh