Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izredne vremenske razmere za cvetje

Objava: 20. 06. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2020 / 10:37
Izredne vremenske razmere za cvetje

Izredne vremenske razmere za cvetje

Poletna neurja so za ljubitelje cvetja lahko zelo neprijetna, še posebno, če se zgodi to, kar se je lastnici cvetja na fotografiji, ko je močan sunek vetra vrgel z okenske police vsa cvetlična korita.


Poletna neurja so za ljubitelje cvetja lahko zelo neprijetna, še posebno, če se zgodi to, kar se je lastnici cvetja na fotografiji, ko je močan sunek vetra vrgel z okenske police vsa cvetlična korita. Čez poletje je pomembno, da so cvetlična korita dobro pritrjena na okensko polico. Najbolj so izpostavljena korita, v katerih rastejo visoke rastline in tiste, ki se prevešajo.

Padec korit, neurja s točo, dolgotrajen dež, suša, pripeka pustijo na balkonskem cvetju dolgotrajne poškodbe. Stresne razmere vplivajo na fiziološke procese in s tem ovirajo cvetenje rastlin, razvoj koreninskega si­stema in rast celotne rastline.

Prva pomoč v letošnjih razmerah so zagotovo morske alge. Njihova uporaba opazno prispeva k stabilnosti rastlin. Alge dodajamo vodi ob zalivanju ali pa z njimi škropimo po listih. Prednost foliarnega škropljenja (po listih) je tudi do 10-kra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh