Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žebljico na glavico

Objava: 18. 01. 2020 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2020 / 10:44

Žebljico na glavico

Letošnje srečanje /v Dražgošah/ je postreglo z ravnjo »mitinga resnice«, saj je slavnostni govornik pesnik Ervin Fritz v nagovoru zbranim izpostavil pomen narodnoosvobodilnega boja in dobrobiti socializma.

Letošnje srečanje /v Dražgošah/ je postreglo z ravnjo »mitinga resnice«, saj je slavnostni govornik pesnik Ervin Fritz v nagovoru zbranim izpostavil pomen narodnoosvobodilnega boja in dobrobiti socializma. Posebej pa je okrcal neoliberalni kapitalizem in s pesmijo pozval ljudi k prizadevanjem za drugačno družbeno ureditev. Zanimivo pa so tam v prvih vrstah stali ravno tisti, ki so povzročili stanje, kot ga imamo.

Domovina.je /komentator Martin Nahtigal


Če kaj, je tragedija sodobne slovenske politične zgodovine preselitev velikega dela svobodomiselnih »botrov« demokratizacijskih procesov med mestoma trdovratne zagovornike povojne politične mitologije in jugonostalgičnih trendov.
Časnik.si /kolumnist Aleš Maver


Brez zahtevnega, mukotrpnega očiščenja zgodovinskega spomina in travm ni polne demokracije. Zato je treba knjigo (Jožeta Možine Slovenski razkol) brati, o njej razpravljati ne le v družinah, pač pa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh