Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletno kosilo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 07. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2020 / 10:22
Poletno kosilo

Poletno kosilo

Kar se tiče vrtnarjenja, smo preklopili v višje prestave. Pobiranje z vrta, vlaganje, nove setve, pletje, skrb za zdravje rastlin, boj z voluharji.
Kar se tiče vrtnarjenja, smo preklopili v višje prestave. Pobiranje z vrta, vlaganje, nove setve, pletje, skrb za zdravje rastlin, boj z voluharji. Dobro je, da si pripravimo poleg vrta kakšen stol ali visečo mrežo, da si vsaj malo oddahnemo in se od strani zazremo na vse to vrvenje, del katerega smo.

Premalo grem od doma, da bi se zavedala, kako so moje vrtne novice zapoznele. Živim pod Pokljuko in prav dogajanje v mojem vrtu je navdih za kuharijo. Danes sem med drugim pobrala že nekaj visokega stročjega fižola, redno pobiram bučke, režem baziliko, koničasto zelje je povilo svoje krhke glave, pospraviti bo treba česen, kakšna čebula gre v cvet. Cveti samosevni koper, iz listnega zelenila so pokukali tisti najslajši prvi češnjevi paradižniki. Mlade kokoši so začele nesti jajčka, oves dozoreva. In osnova za hitro kosilo je tu. Le še pečico vklopim. Danes sem v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh