Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vnuki

Za vas piše:
Igor Podbrežnik
Objava: 01. 08. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2020 / 13:23

Vnuki

Ob obletnici pokola v Srebrenici se je v slovenski javnosti sprožila ostra debata o tem, ali je dogodek primerno primerjati z medvojnimi in povojnimi poboji v Sloveniji.

Ob obletnici pokola v Srebrenici se je v slovenski javnosti sprožila ostra debata o tem, ali je dogodek primerno primerjati z medvojnimi in povojnimi poboji v Sloveniji. Levica je sprožila množično zgražanje nad tvitom Janeza Janše, da: »Pokola v Srebrenici ne bi bilo, če bi na ozemlju bivše Jugoslavije po njenem razpadu počistili s komunistično ideo­logijo in obsodili povojne poboje v Sloveniji in drugod.«

Strogo logično drži, da »bi bil pokol v Srebrenici manj verjeten, če bi ...« Ker klali so se v Bosni tudi med drugo svetovno vojno, ko se je komunizem šele pripravljal. Četniški zločini so bili v bivši Jugoslaviji ostro obsojeni in pravilno spoznani kot zavržni. Niso bili pa vsi zločini spoznani kot taki, in če niso vsi zločini spoznani kot nedopustni, je samo vprašanje dovolj močne propagande, da se najde izgovor za nove. Ali pa se ustvarja vtis, da so eni zločini boljši od drugih.

Najtežji očitek vsem, ki smo videli vzporednico med Srebrenico in povojnimi pob...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh