Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ni namreč vedel, kaj govori

Za vas piše:
Aleš Maver
Objava: 08. 08. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2020 / 11:25

Ni namreč vedel, kaj govori

Naš gospod župnik nam je pri verouku spremenjenje na gori, ki se ga bomo posebej spominjali v tem tednu, predstavil tako plastično, da je nenavadno Jezusovo srečanje z Mojzesom in Elijem živo vstalo pred menoj.

Naš gospod župnik nam je pri verouku spremenjenje na gori, ki se ga bomo posebej spominjali v tem tednu, predstavil tako plastično, da je nenavadno Jezusovo srečanje z Mojzesom in Elijem živo vstalo pred menoj. In še zdaj se spomnim, kako pobožno sem v veroučni zvezek narisal oltar kot kraj, ki je v cerkvi po­svečen Jezusu, prižnico, ki da je Mojzesova domena, ter spovednico, ki je tam kot Elijev kraj. Od takrat so minila leta. Tudi mene je navdušilo bolj ali manj znanstveno razstavljanje svetopisemskih besedil na prafaktorje. Brez njega mogoče ne bi doumel, kako pomembno mesto ima v evangelijih poročilo o doživetju treh vodilnih apostolov z Jezusom na gori. Ker je nekak predokus življenja, kakršno bo po vstajenju od mrtvih.

Toda vsaj malo znanstveno ukvarjanje s Svetim pismom odnese marsikatero gotovost. V odlomkih o spremenjenju postane moteče vztrajanje pri prikrivanju dogodka. Medtem ko dva evangelista prepoved govorjenja o njem pripišeta Jezusu samemu, tretji pravi zgo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh