Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pot do resnice je dialog

Anton Jamnik
Za vas piše:
Anton Jamnik
Objava: 08. 08. 2020 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2020 / 11:38

Pot do resnice je dialog

Večkrat se sprašujem, kako danes delamo z resnico. Aktualno dogajanje v družbi nam da videti, kako malo je vredna resnica.

Večkrat se sprašujem, kako danes delamo z resnico. Aktualno dogajanje v družbi nam da videti, kako malo je vredna resnica. Mnogokrat jo prodamo za »nekaj srebrnikov«, za ugled, sprejetost, položaj ... Mnogi takoj verjamejo neresnicam ali podtikanjem, ki smo jim priča v naši družbi. Tudi sam sem priča temu ozračju, na delu, med znanci, ni lahko. Sprašujem se, ali je nezanimanje za resnico greh? Je naivnost greh? Kam vodi družbo življenje v neresnici?

Janez


Spoštovani gospod Janez, tematika o pomenu resnice, nezanimanju zanjo, o vseh mogočih neresnicah (lažeh) in podtikanjih, življenju v naivnosti ter ali je greh, če človek živi v laži, hote ali nehote, to so večna vprašanja človeka kot iskalca resnice. Ključno vprašanje je, kot je zapisal Shakespeare, odločitev za iskanje resnice, življenjska in srčna odločitev, da ne želim živeti, po Platonu, v svetu »senc, domnev«, prividov, manipulacij, ampak se v luči rasvetljenja, ki prihaja od zgoraj, in te...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh