Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prijateljstvo še obstaja?

Za vas piše:
P. Zdravko Jakop
Objava: 05. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2020 / 11:29

Prijateljstvo še obstaja?

Kar pogosto se dogaja, da so tudi dobre družine sprte; celo več let ne govorijo med seboj ali pa so brez vsakega razloga povsem odtujene.

Kar pogosto se dogaja, da so tudi dobre družine sprte; celo več let ne govorijo med seboj ali pa so brez vsakega razloga povsem odtujene. Zgodi se tudi, da se najožji družinski člani srečujejo na sodiščih. Torej bratje in sestre. Kako je to mogoče? Pogosto je kamen spotike dediščina, ki je ni nikoli dovolj. Komaj je pogreb končan, pa so že na sodišču. Večkrat je vmes ljubosumje; včasih se to zgodi s prihodom nove osebe v družino, s poroko ali brez nje in se marsikaj spremeni. Je pa boleče za vse prizadete in zelo nevzgojno, posebej če so nesporazumi in spori med starši in starimi straši. Za verne pa seveda nekrščansko. Nič ni čudno, če je v Svetem pismu prav na začetku vprašanje: »Kje je tvoj brat Abel?« Zelo zgovorna je zgodba o Jakobovih sinovih, ki so prodali svojega brata Jožefa!

In vendar poznamo tudi prav lepe primere iskrenega prijateljstva med razumnimi, vzgojenimi in po veri živečimi ljudmi. Takimi, ki jih vera res oblikuje. Seveda prijateljstva ni brez resnega pri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh