Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živa Draga

Jurij Paljk
Za vas piše:
Jurij Paljk
Objava: 05. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2020 / 08:06

Živa Draga

Letošnji študijski dnevi Draga, ki jih že 55 let prirejajo krščanski izobraženci iz Trsta, Slovenska prosveta in Društvo slovenskih izobražencev, so bili letos zaradi epidemije drugačni.

Letošnji študijski dnevi Draga, ki jih že 55 let prirejajo krščanski izobraženci iz Trsta, Slovenska prosveta in Društvo slovenskih izobražencev, so bili letos zaradi epidemije drugačni. Že več kot štirideset let se vsako leto udeležujem tega vseslovenskega srečanja na Opčinah pri Trstu, zato lahko povem, da je bila tudi letošnja Draga aktualna, živa, ne nazadnje tudi tako kot vedno potrebna vseslovenskega značaja ter pomena.

Obisk letošnjih študijskih dni Draga je bil presenetljivo dober, organizatorji so namreč prav zaradi pandemije poskrbeli za neposredni prenos dogajanja pod velikim šotorom v parku Finžgarjevega doma na Opčinah na spletu. A živi, neposredni človeški stik, četudi letos brez stiskov rok in objemov, je le nekaj drugega in tudi zato smo veseli, da je letošnja Draga uspela. »Saj me poznaš, veš, da je to moj skorajda življenjski moto, a rad bi povedal, da smo zadovoljni, predvsem zato, ker je tudi letos Draga pokazala, da smo vsi potrebni skupnosti, da potreb...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh