Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Jernejevo nedeljo blagoslov spomenika Francu Ksaverju Pircu

Za vas piše:
Jelka Lalič
Objava: 12. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.09.2020 / 10:37
Na Jernejevo nedeljo blagoslov spomenika Francu Ksaverju Pircu

Na Jernejevo nedeljo blagoslov spomenika Francu Ksaverju Pircu

Zadnja nedelja v avgustu je v Pečah že tradicionalno praznična, saj takrat obhajamo farno žegnanje – god našega zavetnika sv. Jerneja.


Zadnja nedelja v avgustu je v Pečah že tradicionalno praznična, saj takrat obhajamo farno žegnanje – god našega zavetnika sv. Jerneja. Letos smo ob tej priložnosti odkrili kip našemu župniku in prvemu učitelju, »očetu umne sadjereje na Kranjskem«, misijonarju med Indijanci, Baragovemu sodobniku Francu Ksaverju Pircu.

Slovesnost je vodil škof dr. Anton Jamnik, ob somaševanju lanskega novomašnika s sosednje župnije Moravče Vita Urbanije in domačega župnika Franca Povirka. Pred mašo je zaigrala Godba na pihala Moravče, sledil je blagoslov čajev in zdravilnih zelišč. Med mašo je škof Jamnik nagovoril vernike in orisal lik duhovnika Pirca, njegovo pokončno držo in trdno vero ter pripravljenost pomagati. Zahvalil se je tudi sedanjemu župniku Povirku za razdajanje v dobro župljanov in župnije. Ob koncu maše je poznavalec Bogomil Brvar predstavil življenje in delo Franc...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh