Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi po epidemiji bogoslužje po spletu?

Igor Vojinovič
Za vas piše:
Igor Vojinovič
Objava: 12. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.09.2020 / 07:16

Tudi po epidemiji bogoslužje po spletu?

Kako so kristjani doživeli spletne prenose bogoslužij v času karantene in ali obstaja možnost, da bi tudi po koncu pandemije bogoslužja raje spremljali po spletu kot v živo?

Kako so kristjani doživeli spletne prenose bogoslužij v času karantene in ali obstaja možnost, da bi tudi po koncu pandemije bogoslužja raje spremljali po spletu kot v živo? S tem vprašanjem se je sredi julija letos v obsežni raziskavi ukvarjal Pew Research center iz ZDA in na vzorcu več kot 10 tisoč vprašanih polnoletnih Američanov iz najrazličnejših kategorij prebivalstva prišel do naslednjih ugotovitev.

Med karanteno je spletna bogoslužja svojih cerkva spremljala dobra tretjina vseh ameriških polnoletnih oseb. 18 % od njih prvič v življenju. S to izkušnjo je bila zadovoljna ali zelo zadovoljna velika večina vprašanih, le 8 % jih je bilo nezadovoljnih ali zelo nezadovoljnih.

Na temelju pridobljenih podatkov so poskušali raz-iskati, kako bo ta izkušnja vplivala na spremljanje verskih obredov v prihodnosti, po koncu epidemije in ali bo domače udobje vernike odvrnilo od obiska svetišč in občestev. Ugotovili so, da ravno nasprotno: 42 % vseh Američanov se bo verskih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh