Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pismonoše in vohuni

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 03. 10. 2020 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.10.2020 / 05:51
Pismonoše in vohuni

Pismonoše in vohuni

Dne 4. oktobra goduje Franšiček Asiški, ki je znan po ljubezni do narave, zato so leta 1931 njegov god razglasili za svetovni dan varstva živali.


Dne 4. oktobra goduje Franšiček Asiški, ki je znan po ljubezni do narave, zato so leta 1931 njegov god razglasili za svetovni dan varstva živali. Človek je že od nekdaj tesno povezan z živalmi. Najprej jih je lovil za hrano, pozneje jih je začel udomačevati in uporabljati za različne naloge. Konji, osli in kamele so prenašali njega in tovor, z voli je oral, psi so mu čuvali hišo, izkazali pa so se tudi golobi.

Sredi letošnje pomladi, ko smo se v Evropi ubadali z epidemijo novega koronavirusa, je ob nemirni indijsko-pakistanski meji znova postalo vroče, saj je Indija za rešetke spravila domnevnega pakistanskega vohuna. Toda tokrat ni šlo za človeka, temveč za goloba, ki je priletel v indijsko obmejno vas. Ko so ga prebivalci ujeli, so na njegovi nogi opazili listek s številkami. Ker so domnevali, da gre za šifrirano sporočilo, so ga predali policistom, ki so ga z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh