Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pernati popotniki

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 17. 10. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.10.2020 / 06:11
Pernati popotniki

Pernati popotniki

Ob tem, kar ptice selivke med letom storijo za svoj obstoj vse tako kot tiste, ki ostanejo čez zimo pri nas, morajo velik del svoje energije posvetiti tudi svojim potovanjem.


Ob tem, kar ptice selivke med letom storijo za svoj obstoj vse tako kot tiste, ki ostanejo čez zimo pri nas, morajo velik del svoje energije posvetiti tudi svojim potovanjem. Za dolge poti, ki jih čakajo, morajo biti zdrave, njihovo perje pa mora biti v brezhibnem stanju. Predvsem pa morajo biti vešče letenja. Eno samo izgubljeno letalno pero bo morda zakrivilo, da pernata popotnica ne bo uspela preleteti Sredozemskega morja, kar pomeni, da bo postala hrana morskim živalim. Da o tem, koliko ptic klavrno konča na limanicah in v mrežah lovcev v evropskih sredozemskih državah, na sredozemskih otokih in na obalah severne Afrike, sploh ne bi govorili. Ptice selivke so zares prave umetnice preživetja.

Ko so se pred selitvijo zbirale v jate lastovke, smo za to vedeli vsi. Tudi bele štorklje so nam s svojim spreletavanjem v skupinah in zbiranjem v večje jate dale vedeti...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh