Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Franc Godec

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 31. 10. 2020 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2020 / 08:19
Franc Godec

Franc Godec

Neverjetna se je zdela novica, ki se je v petek, 16. oktobra, bliskovito razširila med farani župnije Marije Vnebovzete na Primskovem v Kranju ter širše, da je zaradi krutega koronavirusa prenehalo biti plemenito srce župnika Franca Godca.


Neverjetna se je zdela novica, ki se je v petek, 16. oktobra, bliskovito razširila med farani župnije Marije Vnebovzete na Primskovem v Kranju ter širše, da je zaradi krutega koronavirusa prenehalo biti plemenito srce župnika Franca Godca. Prav letos poleti je skupaj s farani in rojaki pri sv. Roku v rodnem Žužemberku vesel obhajal 40. obletnico mašništva.

Zaradi ukrepov ob razglašeni epidemiji je bilo slovo v sredo, 21. oktobra, v ožjem krogu v domačem Žužemberku. Župljani Primskovega pa so se od njega poslovili dan pred tem. Naslednji dan je ležal v župnijski cerkvi sv. Mohorja in Fortunata, ki je zrasla kot feniks iz ruševin v mnogočem prav zaradi njegove gorečnosti, ljubezni do domače fare in želje po popravi krivic in ran druge svetovne vojne, ki je zaznamovala ljudi Suhe krajine. Pogrebno mašo in slovo je popoldne ob navzočnosti sorodnikov in nekaterih du­...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh