Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vedno bolj pametni

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 28. 11. 2020 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2020 / 12:59

Vedno bolj pametni

Si predstavljate, da bi zjutraj ekranu preprosto rekli, naj otroku zrecitira šolske zadolžitve za ta dan in se ob primerni uri poveže na Zoom?

Si predstavljate, da bi zjutraj ekranu preprosto rekli, naj otroku zrecitira šolske zadolžitve za ta dan in se ob primerni uri poveže na Zoom? In da bi senzor sam opazil, da je otrok že utrujen, in mu naročil dvajset minut odmora? Ne pa da zjutraj porabimo četrt ure, da se prek vseh mogočih prijav prebijemo do dnevnih navodil in da mimogrede spregledamo kakšno učno uro prek video povezave, ki jo kar naprej prekinja in se je treba znova povezovati. Le kdo si ne bi želel bolj pametnih računalnikov in boljše povezave?!
Tehnologija v naših domovih bo vedno bolj napredna. Nove hiše so že opremljene s pametnimi sistemi za čim bolj varčno ogrevanje doma, z raznimi senzorji, imamo robotske čistilce tal, morda pameten hladilnik in robota za likanje. Kako se bo z razvojem tehnologije spreminjalo naše staranje, predstavljamo v tokratni temi tedna. Ali vam je to všeč ali ne, prepuščamo vaši presoji.

Papež Frančišek nas po evangeljskem navdihu spodbuja, da gradimo bratstvo in skrbim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh