Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iz oči v oči

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 19. 12. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.12.2020 / 09:10
Iz oči v oči

Iz oči v oči

Ob mozaiku p. Marka Rupnika, ki prikazuje sveto družino na poti v Egipt (na naši tokratni naslovnici), razmišljam o močnem sporočilu, ki ga ta podoba prinaša v letošnji božični čas.

Ob mozaiku p. Marka Rupnika, ki prikazuje sveto družino na poti v Egipt (na naši tokratni naslovnici), razmišljam o močnem sporočilu, ki ga ta podoba prinaša v letošnji božični čas. Kakšen kontrast od siceršnjih božičnih upodobitev, ki jih zaznamujeta tiha družinska sreča in veselje nad uresničeno Božjo obljubo. Le nekaj ur za tistem, ko so se ji prišli poklonit trije modri z vseh koncev sveta, je sveta družina že na begu, strežejo ji po življenju. Po kamniti poti, skozi razbitine sveta in mimo nevarnih kač stopajo v negotovo prihodnost.

Marsikdo se bo zdaj verjetno laže našel v tej kruti realni podobi kot v sladkih družinskih prizorih iz jaslic. Tudi mnoge naše družine so, čeprav »zaprte« doma, v resnici na begu: ne le pred virusno boleznijo, tudi pred številnimi stiskami, ki jih prinašajo s seboj nove življenjske razmere, morda celo pred samim seboj. Covid-19 je razgalil nevralgične točke naših družin. Nekatere so v tem času v resnici postale pravi pekel, druge pa skoraj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh