Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Pojdi in jim povej«

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 03. 04. 2021 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2021 / 08:12
»Pojdi in jim povej«

»Pojdi in jim povej«

Izkazalo se je, da bomo že drugo leto zapored veliko noč preživeli pred ekrani. Koronski »post« se nadaljuje, epidemija ne pojenja.

Izkazalo se je, da bomo že drugo leto zapored veliko noč preživeli pred ekrani. Koronski »post« se nadaljuje, epidemija ne pojenja. Je v takšnem vzdušju sploh mogoče praznovati? Mar niso strah, skrbi in žalost preveliki? Prav to srečamo v dogodkih velikega tedna.

Preselimo se za hip k žalujočim ženam, ki so na velikonočno jutro prišle h grobu, kamor so pred dvema dnevoma položili Jezusa. Marija Magdalena, Marija, Jakobova mati, in Salóma so kupile dišav, da bi ga mazilile, pove evangelist Marko. Tako kot v mnogih izročilih in kulturah sveta so želele pripraviti truplo pokojnega na večni počitek, se še zadnjič posloviti od njega. Od kolikih dragih bližnjih se v tem času nismo mogli prav posloviti!

Navsezgodaj, ko je sonce vzšlo, so prišle, saj je bilo početje kar tvegano: grob so stražili vojaki. Kršile so »ukrepe«. Lahko si je predstavljati njihov strah, žalost, zmedenost. Misli: »Kaj ni bil Božji Sin? Kako se mu je lahko zgodilo kaj takega? In kaj je zdaj z vsemi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh