Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za veliko noč

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 03. 04. 2021 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.04.2021 / 14:48
Za veliko noč

Za veliko noč

Jagenjček, Limonin obliv, Šunka v testu, Smetanov hren


Jagenjček

6 dag masla
6 dag sladkorja
1 zavitek vaniljevega sladkorja
1 ščepec soli
2 jajci
1 žlica ruma
5 žlic mleka
5 dag mletih orehov ali mandeljnov
12 dag moke
1 pecilnega praška
model za jagenjčka (prostornina 0,7 l, 23 x 16 x 6,5 cm)

Maslo penasto umešaj, izmenjaje dodaj rumenjaka, sladkor z vaniljo in sol. Dve žlici sladkorja prihrani za dodatek k snegu. Med maso prilij rum, mleko ter zamešaj polovico moke. Iz beljakov stepi trd sneg in mu primešaj ostalo moko, pomešano z orehi in pecilnim praškom. Beljakovo zmes vmešaj v rumenjakovo maso. Testo daj v namazan in z moko potresen model za jagenjčka in peci 40 minut pri 170 °C. V modelu ga pusti 10 minut in ga nato previdno vzemi iz njega. Ohlajenega oblij z limoninim oblivom.


Limonin obliv

30 dag sladkorja v prahu
sok limone
2...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh