Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izkušnja na lastni koži

Za vas piše:
p. Igor Salmič
Objava: 17. 04. 2021 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2021 / 12:13

Izkušnja na lastni koži

Za veliko noč smo katoličani doživeli hladen tuš. Morda še hladnejšega kot lansko leto, ko smo vsled epidemije laže razumeli prepoved javnega obhajanja maš.

Za veliko noč smo katoličani doživeli hladen tuš. Morda še hladnejšega kot lansko leto, ko smo vsled epidemije laže razumeli prepoved javnega obhajanja maš. Letos je bilo to za marsikoga teže sprejeti, ker so bile nekatere druge dejavnosti dovoljene, pa tudi na ulicah je bilo marsikje mogoče opaziti množice ljudi.

Ko gre za odnos med varovanjem zdravja na eni in versko svobodo na drugi strani, je ta dilema izjemno občutljiva, saj gre za dve nadvse pomembni komponenti človeškega življenja. Lani maja je Komisija škofovskih konferenc pri Evropski zvezi izjavila, da je verska svoboda zaradi omejitev med epidemijo koronavirusa ogrožena. Podobno je decembra 2020 predsednik Slovenske škofovske konference nadškof msgr. Stanislav Zore v pismu vladi poudaril, da je verska svoboda ena od najvišje zaščitenih človekovih pravic, ki ne sme biti niti začasno razveljavljena niti omejevana, tudi v vojnem ali izrednem stanju ne. Verski svobodi je zato zagotovljena najvišja raven ustavnopravne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh