Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Luč v župnišču

Za vas piše:
Janez Kozinc
Objava: 24. 04. 2021 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.04.2021 / 12:03

Luč v župnišču

V tednu molitve za duhovne poklice večkrat stopa pred naše oči potreba po zadostnem številu duhovnikov, redovnikov, redovnic. In ko imamo pred seboj svojo domovino, poslušamo o tem že vsaj deset let.

V tednu molitve za duhovne poklice večkrat stopa pred naše oči potreba po zadostnem številu duhovnikov, redovnikov, redovnic. In ko imamo pred seboj svojo domovino, poslušamo o tem že vsaj deset let. Verjetno upravičeno, če smo zagledani že samo v padec števila škofijskih bogoslovcev: leta 2008 jih je bilo 55, l. 2018 jih je bilo 34 in danes jih je 22. Se je Gospod obrnil proč in noče uslišati naših molitev za delavce v njegovem vinogradu? Sam je naročil, naj prosimo zanje, ker je žetev obilna (prim. Lk 10,2).

Molitve in prošnje ne kaže opuščati, ker je to Gospodovo povabilo. Zanimivo pa bi bilo ugibati, kaj bi se zgodilo, če bi duhovnikov naenkrat imeli v izobilju. Z veliko verjetnostjo bi jih mirno razporedili na vse stare poznane »utrdbe«, po sistemu, kakršen nam je poznan že vsaj 200 let. Glede na to, kako je vodil odrešenjsko zgodovino, kako je tudi mene pripeljal v duhovniško službo, si upam trditi, da je tudi situacija, v kateri smo se znašli, Gospodu po volji, sicer...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh