Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Turistična pašteta

Za vas piše:
Gregor Čušin
Objava: 08. 05. 2021 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.05.2021 / 10:08

Turistična pašteta

Turizem je raztegljiv pojem in zajame vse od avanturistično-eksotičnih potovanj v daljne kraje do pitja kavice na terasi lokala v sosednji občini.

Turizem je raztegljiv pojem in zajame vse od avanturistično-eksotičnih potovanj v daljne kraje do pitja kavice na terasi lokala v sosednji občini. Čeprav je treba priznati, da se je v zadnjem letu meja med obema skrajnostma pravzaprav zbrisala in da je pitje kavice na terasi lokala v sosednji občini dobilo status avanturizma in eksotike.

Ne maram gneče in zato se tako imenovanih »turističnih zanimivosti« izogibam. Prav tako težko prenašam čakanje v vrsti, najsi gre za vrsto na blagajni v trgovini, pred birokratsko zaprtimi vrati uradov, pred slaščičarno ali pred galerijami in muzeji. Marsikatere slike ali kipa tako nisem videl »v živo«, ker se mi je zdelo škoda zapravljati dragocen dopustniški čas s čakanjem.

Se pa zadnjih nekaj tednov z zame res neverjetno potrpežljivostjo postavljam v vrsto za hitre teste. Malo me sicer boli v vrsti zapravljen čas, a si ga krajšam z molitvijo. In čakam tudi v vrsti za cepljenje, a me to čakanje ne boli, saj gre za »virtualno« vrs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh