Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemirna soseščina

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 09. 01. 2021 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.01.2021 / 12:19
Nemirna soseščina

Nemirna soseščina

Nedavni potres v Petrinji, ki je odnesel sedem življenj in porušil mnogo hiš, nas je znova spomnil, da smo kot kaplje na veji in da živimo na precej nemirnem koščku sveta.


Nedavni potres v Petrinji, ki je odnesel sedem življenj in porušil mnogo hiš, nas je znova spomnil, da smo kot kaplje na veji in da živimo na precej nemirnem koščku sveta. V minulih sto letih so potresi v Sloveniji povzročili veliko škodo, še huje pa je bilo v naši soseščini, kjer so poleg ruševin preštevali tudi žrtve.

Lansko leto so se tla na Hrvaškem močno zatresla kar dvakrat: 22. marca v Zagrebu in 29. decembra v Petrinji. Ta potres se je po nenavadnem spletu okoliščin zgodil na isti dan kot pred 78 leti na Imotskem polju. Kot da vojne grozote niso bile dovolj, je 29. decembra 1942 ob koncu deževne noči kraje ob meji
med Hrvaško ter Bosno in Hercegovino prizadela še naravna nesreča. V nekaj sekundah se je podrla množica kamnitih hiš, na hribovskih pobočjih pa so se sprožili podori in plazovi kamenja. Umrlo je najmanj dvajset ljudi.

Januarja 196...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh