Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 15. 05. 2021 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2021 / 09:24
Od tedna do tedna

Od tedna do tedna

Rušiti zidove in graditi mostove, Papež Jeruzalemu: »Dovolj sporov!«, Sodnik, žrtev mafije, blaženi, Delovna skupina za ekskomunikacijo mafijcev, Cepivo prosto intelektualnih pravic?, Patriarhov poziv za pomoč Tigraju, Odkrili ostanke najstarejšega samostana


Rušiti zidove in graditi mostove

VATIKAN Ob 107. svetovnem dnevu migrantov in beguncev, ki ga bomo obhajali 27. septembra, je bila 6. maja objavljena papeževa poslanica Na poti k vedno širšemu 'mi'. V njej katoličanom sporoča, da je prihod migrantov »priložnost za oznanjevanje Kristusa« ter »rast ob ekumenskem in medverskem dialogu«, vse ljudi pa vabi k »rušenju zidov, ki delijo ljudi«, in h »graditvi mostov, ki omogočajo kulturo srečevanja«.


Papež Jeruzalemu: »Dovolj sporov!«

IZRAEL »Vse vabim, naj iščejo skupne rešitve, da bo spoštovana večverska in večkulturna istovetnost svetega mesta in da prevlada bratstvo. Nasilje poraja nasilje. Dovolj je sporov.« S tem pozivom se je papež 9. maja odzval na stopnjevanje spopadov med Palestinci in izraelsko policijo v Jeruzalemu zaradi deložacije palestinskih družin iz soseske Sheikh Jarrah.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh