Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sovraštvo lahko rodi le sovraštvo

Za vas piše:
Franci Feltrin
Objava: 05. 06. 2021 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.06.2021 / 13:30

Sovraštvo lahko rodi le sovraštvo

Ko sem bil pred tridesetimi leti neposreden udeleženec v prizadevanju za dosego slovenske samostojnosti in suverenosti, sem mislil, da bomo, ko bomo stopili v novo prihodnost in postali samostojna država, staro navlako pustili za vrati zgodovinskih arhivov in muzejev.

Ko sem bil pred tridesetimi leti neposreden udeleženec v prizadevanju za dosego slovenske samostojnosti in suverenosti, sem mislil, da bomo, ko bomo stopili v novo prihodnost in postali samostojna država, staro navlako pustili za vrati zgodovinskih arhivov in muzejev, kamor kot del narodove preteklosti tudi sodi. In da jo bodo, preteklost namreč, z brskanjem po arhivih odkrivali za to študirani in poklicani zgodovinarji in raziskovalci.

Prepričan sem, da bi, če bi bilo tako, danes živeli v času novega narodnega, kulturnega in političnega razcveta. In bi, ko je svet priznal našo samostojnost in suverenost, z dejanji povedali in dokazali, da smo Slovenci po osemdesetih letih spet stopili skupaj kot enoten, kulturen, delaven in pošten narod. Da imamo to, kar so si naši predniki skozi stoletja želeli: svojo državo.

Žal pa nam nekateri politiki in njihovi podporniki v zadnjih letih spet želijo vsiliti tisto, kar je v preteklosti na slovenskih tleh povzročilo razkol. Tak...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh