Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija, moja domovina

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 27. 06. 2021 / 00:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.07.2021 / 15:26
Slovenija, moja domovina

Slovenija, moja domovina

Prelomni časi pred tridesetimi leti, ki so za današnje mlade že zgodovina, so Slovencem ponudili edinstveno priložnost, da bi dobili lastno državo.

Prelomni časi pred tridesetimi leti, ki so za današnje mlade že zgodovina, so Slovencem ponudili edinstveno priložnost, da bi dobili lastno državo. V mnogih Slovencih sta narodni ponos in želja po samostojnosti ter svobodnejši prihodnosti vzbudila motivacijo za napore in prizadevanja, da bi uresničili to izjemno priložnost, o kateri so sanjali rodovi Slovencev.

So mlade generacije danes še »narodno zavedne«? Še celo naša generacija, ki je v vrtcu še poslušala zgodbe o Titovem junaškem psu, pozablja, da je živeti v samostojni demokratični državi velik privilegij.

Slovenska država se zlasti mlajšim zdi samoumevna, relativno visok standard in vključenost v evropske integracije tudi. Zdravo domoljubje se večkrat umika političnim razprtijam, v šolah se ga marsikje lotevajo sramežljivo, mnogi mladi o nastanku naše države vedo bore malo, zato je zmeda ob poveličevanju komunizma toliko večja.

Ali je to, da imamo svojo državo, res pomembna vrednota? Če...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh