Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Omejena zaupnost pravd za zaščito žrtev

Za vas piše:
Sebastijan Valentan
Objava: 27. 02. 2021 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2021 / 14:06
Omejena zaupnost pravd za zaščito žrtev

Omejena zaupnost pravd za zaščito žrtev

Ob 2. obletnici srečanja papeža Frančiška s predsedniki škofovskih konferenc o zaščiti mladoletnih v Katoliški cerkvi, so se sestali člani Ekspertne skupine za zaščito mladoletnih in ranljivih odraslih (ES) pri Slovenski škofov­ski konferenci.


Ob 2. obletnici srečanja papeža Frančiška s predsedniki škofovskih konferenc o zaščiti mladoletnih v Katoliški cerkvi, ki je bilo v Vatikanu od 21. do 24. februarja 2019, so se 17. februarja sestali člani Ekspertne skupine za zaščito mladoletnih in ranljivih odraslih (ES) pri Slovenski škofov­ski konferenci.

Člani ES so v uvodu prisluhnili predavanju izr. prof. dr. Stanislava Slatineka z naslovom Tajnost in dolžnost ovadbe. Navodilo glede zaupnosti pravd. Predavatelj je opozoril na razliko med službeno in papeško tajnostjo ter najprej predstavil navodilo Secreta continere (Instructio de secreto pontificio), ki ga je pripravilo državno tajništvo Svetega sedeža in ga je papež Pavel VI. odobril 4. februarja 1974. Dokument vsebuje norme o papeški tajnosti. V nadaljevanju predavanja je spregovoril o Navodilu glede zaupnosti pravd (objavljeno 17. decembra), ki določa,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh