Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

A prideš? Prvi slovenski mladinski roman, ki se dogaja na oratoriju!

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 20. 06. 2023 / 08:44
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2023 / 15:35
A prideš? Prvi slovenski mladinski roman, ki se dogaja na oratoriju!
Barbara Kastelec je sodelavka Družine. FOTO: Siniša Kanižaj

A prideš? Prvi slovenski mladinski roman, ki se dogaja na oratoriju!

Barbara Kastelec je pri Družini zaposlena že 22 let in vsa ta leta je povezana z revijami. Najprej je bila sourednica pri prilogi Naša družina, saj jo zanimajo družinske teme, po rojstvu četrte hčerke pa je prevzela vodenje celotnega revijalnega programa.

Ob tem je dejavna tudi v svoji župniji Ljubljana Rakovnik, kjer oratorij traja kar štiri tedne. Ta je Barbaro navdihnil za njen prvi mladinski roman A prideš?. Pred leti pa je izdala otroško knjižico Zdrava, Marija.

Kako je nastala zamisel za roman A prideš?

Zamisel sem dobila na Frankfurtskem knjižnem sejmu. Ko sem se zvečer vrnila v hotelsko sobo, sem spoznala, da imam pred očmi okolje, v katerem vre od ustvarjalnosti – to je naša župnija. Včasih se moraš odmakniti, da doživiš tisto, kar živiš vsak dan, kot nekaj posebnega. Vse leto lahko opazujem predano delo mladih animatorjev, njihovih mentorjev in duhovnikov.

Kako si se vživela v razmišljanja in občutja najstnikov?

V župniji in v Skupnosti Emanuel pogosto srečujem najstnike, vidim njihove različne talente, zmožnost, da se zelo hitro učijo, pripravljenost, da so na voljo otrokom. Lahko bi rekla, da so mojstri improvizacije … Tudi moji starejši hčerki sta animatorki. Tudi najstniški sl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh