Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Akcija »Najboljši za volanom« že šesto leto zapored

Za vas piše:
T. M.
Objava: 28. 02. 2022 / 11:34
Oznake: Družba, Mladi, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2022 / 11:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Akcija »Najboljši za volanom« že šesto leto zapored
Fotografija je simbolična. FOTO: Tatjana Splichal

Akcija »Najboljši za volanom« že šesto leto zapored

Avto-moto zveza Slovenije šesto leto zapored organizira izbor Najboljši za volanom.

AMZS izbor Najboljši za volanom vsako leto privabi več sodelujočih. Lani so mladi rešili skoraj 5200 spletnih testov.

Spletni test, ki je vstopnica za praktični del tekmovanja, bo na uradni spletni strani odprt do vključno 24. marca 2022, za najboljše pa je AMZS v sodelovanju z Zavarovalnico Sava in drugimi partnerji pripravil bogat nagradni sklad. 

Zmagovalca se bosta eno leto vozila z novo Fordovo Fiesto Active, atraktivne nagrade pa čakajo tudi na druge finalistke in finaliste. 

»Najboljši med najboljšimi« 

AMZS je januarja letos v Centru varne vožnje na Vranskem za dosedanje najboljše tekmovalke in tekmovalce izbora najboljšega mladega slovenskega voznika in voznice organiziral prav poseben dogodek. 

»Najboljši med najboljšimi« so se namreč pomerili pri nekaterih novih vajah, ki jih AMZS inštruktorji varne vožnje snujejo za praktični del letošnjega tekmovanja. »Prav vsi so bili enotnega mnenja, da je sodelovanje v izboru neprecenljiva življenjska izkušnja, ob tem pa znova dokazali, da "Najboljši za volanom" ni le tekmovanje, temveč vse večja vozniška skupnost, v kateri mladi ljudje na krilih prijateljstva, izmenjave znanja in zavedanja, da smo promet ljudje, gradijo prometno varnost tudi daleč preko meja slovenskega nacionalnega izbora,« so zapisali na spletni strani AMZS Slovenija. 

Avto-moto zveza Slovenije je najboljšega mladega voznika v Sloveniji prvič izbirala že leta 1993.

Mednarodni izbor bo letos v Madridu

AMZS izbor najboljšega mladega voznika in voznice se že nekaj let širi po Evropi. »Letos je interes za sodelovanje izrazilo že 15 avtomobilskih klubov iz FIA Regije I – ta v mednarodni avtomobilistični zvezi združuje avtomobilske klube iz Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda, tekmovanje pa bo v Madridu 8. in 9. oktobra 2022 organiziral španski avtomobilski klub RACE,« so še zapisali na spletni strani AMZS. 

Delo z mladimi se obrestuje

AMZS v svojih analizah stanja prometne varnosti že nekaj let izpostavlja, da so mladi v primerjavi z drugimi starostnimi skupinami, kljub manj vozniškim izkušnjam, vse bolj varni vozniki. 

Erik Logar, vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Slovenije, pojasnjuje: »Analiza starosti voznikov avtomobilov kot povzročiteljev prometnih nesreč s hudo telesno poškodbo ali umrlimi udeleženci za dvajsetletno obdobje kaže, da število povzročiteljev najhujših prometnih nesreč med najmlajšimi vozniki avtomobilov vseskozi upada. Prepričani smo, da je tako pomembno zmanjšanje števila povzročiteljev najhujših prometnih nesreč med mladimi vozniki, starimi med 18 in 24 let ter med 25 in 34 let, rezultat dodatnega usposabljanja za voznike začetnike in najrazličnejših drugih preventivnih aktivnosti.« 


Nalaganje
Nazaj na vrh