Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angel na kolesu

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 03. 10. 2023 / 17:44
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2023 / 19:52
Angel na kolesu
Janez Fornasini. FOTO: Splet

Angel na kolesu

Blaženi Janez Fornasini, duhovnik, mučenec »V njegovem srcu sta bila pogum in veličina, bal se je greha, a se ni bal smrti.« »Devica se je zaradi naše ljubezni spustila v Lurd: Spustila se je za vse, sprejela je vse, domačine in tujce, bogate in revne, zdrave in bolne, pravične in grešnike. Takšna mora biti naša ljubezen do bližnjega, nas, ki smo poklicani v duhovništvo, ki je služba ljubezni in žrtve.«

Ime: V krstni knjigi je poleg Janeza vpisano tudi ime Remo. Pomen imena Remo je neznan. V rimski legendi sta bila Romul in Rem ustanovitelja Rima.

Rojen: 23. februarja 1915 v vasici Pianaccio pri Lizzano in Belvedere v italijanski regiji Emilija-Romanja, približno 50 kilometrov jugozahodno od Bologne.      

Umrl: 13. oktobra 1944 v mestecu Marzabotto, 27 kilometrov jugozahodno od Bologne v dolini reke Reno.

Družina: Bil je drugi otrok v družini Angela in Marije, roj. Guccini. Oče je dolga leta delal v premogovniku, pozneje pa kot poštni uslužbenec.

Študij: Šolanje mu sprva ni šlo od rok; po končani osnovni šoli se je vpisal v poslovno šolo in leta 1931 končal gimnazijo. Pri šestnajstih letih je vstopil v škofijsko malo semenišče v Borgo Capanne. Od devetnajstega leta dalje je moral zaradi zdravljenja za nekaj časa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh