Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angeli z nami

Za vas piše:
Vilma Siter
Objava: 10. 10. 2023 / 10:15
Oznake: Cerkev, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2023 / 10:55
Angeli z nami
Vilma Siter. FOTO: Tatjana Splichal

Angeli z nami

V jesenskih dneh se Cerkev spominja najprej nadangelov in potem še angelov varuhov. Rada imam angele v različnih oblikah, včasih kot opomnike po hiši, rada jih upodabljam na slikah, pa vendar sem ugotovila, da se njihovega deleža v življenju čisto premalo zavedam.

Spomnim pa se posebnega izkustva njihove bližine na potovanju čez ocean pred leti, ko sem se na pot odpravila sama. Mož je bil že mesec prej na nekem izobraževanju v Ameriki, potem pa sva imela še skupne načrte. Zelo me je bilo strah tega potovanja. Navajena sem, da je mož vedno z menoj in vse uredi. Takrat pa sem ostala sama. V stiski sem si izprosila za posebno spremstvo angela varuha in tudi nadangela Rafaela. Rekla sem si, če je nadangel Rafael zavetnik zdravnikov in popotnikov, mi pripada »vsa pravica«, da gre z menoj. Ko sem se v Frankfurtu zadnji trenutek vkrcala na pravo letalo, sem vedela, da bo imel kar nekaj opravka z menoj.

Nekje sredi poleta čez ocean sem po zvočnikih v letalu slišala obvestilo, da imajo urgenten primer in potrebujejo zdravnika. Upala sem, da se bo javil kdo drug, ki je aktiven zdravnik, pa ga očitno ni bilo. Zato nisem bila mirna, dokler se nisem javila. Previdno sem vprašala, kakšen problem imajo. Ko so mi povedali, da gre za alergijo, sem s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh