Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anja Hlača Ferjančič: »Športnike smo lahko videli le za nekaj minut«

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 18. 08. 2021 / 16:38
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2021 / 09:26
Anja Hlača Ferjančič:  »Športnike smo lahko videli le za nekaj minut«

Anja Hlača Ferjančič: »Športnike smo lahko videli le za nekaj minut«

Novinarka Vala 202 Anja Hlača Ferjančič že vrsto let kot športna novinarka spremlja uspehe in poraze naših športnikov, tokratna olimpijada pa ji bo v spominu ostala tudi zaradi omejitev, ki so jim bili pri svojem delu podvrženi novinarji v Tokiu. Za pogovor smo jo ujeli na letališču v Dubaju, ko se je po dobrih dveh tednih na Japonskem vračala v Slovenijo, saj je bila med peščico novinarjev, ki so letošnje olimpijske igre spremljali v Tokiu.

Po čem si boste najbolj zapomnili OI v Tokiu?

Tokio 2020: nepozabne igre, ne nujno samo v dobrem smislu. Največji vtis name je naredilo dejstvo, da so igre sploh bile. Kot je rekla slovenska veleposlanica v Tokiu dr. Ana Polak Petrič, marsikje drugje teh iger ne bi bili sposobni speljati. Japonci pa so s svojo spretnostjo in predanostjo višjim ciljem spravili te igre pod streho. Dobro se mi zdi, da so športniki lahko tekmovali, ker so za to trenirali. Za nekatere med športniki enostavno ne bi bilo druge priložnosti, da se bi udeležili olimpijskih iger. Sicer pa to zagotovo niso bile igre za nekakšne posebne užitke ob tekmovališčih. Bile so predvsem igre, posvečene športu in boju proti virusu.

Kaj je tisto, kar je poslušalcem in gledalcem olimpijskih tekmovanj ušlo, česa nismo opazili?

Nismo želeli preveč izpostavljati, da so bili ukrepi zelo zelo strogi. Zelo omejen je bil stik s trenerji in športniki. Mi smo prišli na drugi konec sveta, videli pa s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh