Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Arsovi poslušalci so »sol naroda«

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 13. 09. 2023 / 09:22
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2023 / 11:14
Arsovi poslušalci so »sol naroda«
Tadeja Krečič Scholten, program ARS. FOTO: Tatjana Splichal

Arsovi poslušalci so »sol naroda«

Tretji program Radia Slovenija, bolj poznan pod imenom program Ars, praznuje 60 let, dobro polovico tega časa ga soustvarja Tadeja Krečič Scholten.

»Program Ars je ena najpomembnejših kulturnih institucij, kar jih imamo v Sloveniji. Je prava enciklopedija znanja in umetnosti. Brez njega si slovenske kulturne krajine sploh ne moremo več predstavljati,« je pisatelj Drago Jančar zapisal v Zbornik, ki so ga sodelavci programa Ars izdali ob jubileju. Že 36. leto kulturni program soustvarja Tadeja Krečič Scholten, po izobrazbi diplomirana komparativistka in francistka, po duši pa radijska novinarka; v pestri paleti kulturnih in umetniških vsebin v prvi vrsti »pokriva« področje gledališča in literature. Slednjo tudi ustvarja in je bila že večkrat nagrajena na natečajih za kratke zgodbe. Predlani pa je izdala svoj knjižni prvenec Nikoli ni prepozno.

Gospa Tadeja, kako se počutite na drugi strani mikrofona?

Običajno sem res na drugi strani kot izpraševalka, a po izidu knjige sem se že navadila tudi na to vlogo. Ne glede na stran mikrofona pa skušam vedno govoriti le o stvareh, ki jih kolikor toliko dobro p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh