Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Askeza zaradi ljubezni vodi do sprave in miru

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 17. 01. 2024 / 05:48
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.01.2024 / 06:42
Askeza zaradi ljubezni vodi do sprave in miru
Škof Peter Štumpf. FOTO: Ivo Žajdela

Askeza zaradi ljubezni vodi do sprave in miru

Z murskosoboškim škofom dr. Petrom Štumpfom smo se pogovarjali o sadovih in izzivih dela na področju ekumenizma, o tem, kaj pomeni resnično ljubiti in kako hoditi po sinodalni poti in kaj nam ima po 150 letih od rojstva povedati Jožef Klekl st. – »prekmurski menih v svetu«.

Teden molitve za edinost kristjanov letos povezuje temeljno krščansko življenjsko vodilo Ljubi Gospoda, svojega Boga … in svojega bližnjega kakor samega sebe. V sebi združuje trojno ljubezen. V kolikšni meri smo jo danes najprej sploh sposobni razumeti in dojeti v njeni temeljni sporočilnosti in jo potem tudi živeti? Kakšna spodbuda in zgled smo drug drugemu?

Ljubezen je darovanje sebe in življenja. Jezus je to povedal in nakazal celo na križu, ko je dal življenje za nas, svoje prijatelje, da bi nas opravičil pri Očetu za bivanje v njegovem čudovitem, blagodejnem domu. Jezusovo razodetje in njegovo brezpogojno pričevanje ljubezni spada tudi v naravni moralni zakon, ki pravzaprav vse ljudi zavezuje k drži zastonjske in darovanjske ljubezni. Razodel nam je Boga, ki v svoji božji naravi večno biva, ustvarja, odrešuje in posvečuje v nedeljeni ljubezni med tremi svetimi Osebami. Kristjani smo bili krščeni v tem nadvse svetem občestvu in pomenimo vidno izraznost tega odnosa. V...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh