Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Baragovi dnevi v ZDA v znamenju obiska iz Slovenije

Za vas piše:
A. R.
Objava: 07. 09. 2023 / 06:00
Oznake: Družba, Svet, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2023 / 12:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Baragovi dnevi v ZDA v znamenju obiska iz Slovenije

Baragovi dnevi v ZDA v znamenju obiska iz Slovenije

Letošnji Baragovi dnevi, ki jih vsako leto organizirajo Bishop Baraga Association, The Baraga Educational Center ter Škofija Marquette, bodo jutri in v soboto potekali v Sault Sainte Marie v ameriški zvezni državi Michigan. Udeležil se jih bo tudi novomeški škof in predsednik SŠK msgr. dr. Andrej Saje, spremljal pa ga bo župnik iz Trebnjega Jože Pibernik.

Letos bosta Baragove dneve gostila Združenje škofa Barage in proto-katedrala Svetega Marijinega Imena, ki je bila prvi škofijski sedež častitljivega Božjega služabnika Friderika Ireneja Baraga.

V okviru dvodnevnega dogajanja, ki se bo začelo z večernicami med plovbo po St. Marys River, bodo predvajali tudi dokumentarni film televizijske hiše EWTN Walking with Baraga: The Joe Gregorich Story.

Film spremlja Joea Gregoricha, sina Antona, ki je leta 1887 iz ekonomskih razlogov iz Ribnice migriral v Chicago. Že kot otroku mu je mama vlila zanimanje za škofa Barago, sam pa mu je praktično posvetil svoje življenje, in sicer v zahvalo za srečno vrnitev iz bojišča v Franciji, kamor je bil poslan v času prve svetovne vojne. Njegovo življenjsko delo je bilo zbiranje, prevajanje in organiziranje dokumentov, ki bi podprli postopek za beatifikacijo škofa Barage. Delo, ki ga je začel, je končalo na mizi papeža Benedikta XVI., ki je škofa Barago maja 2012 razglasil za častitljivega Božjega služabnika.

Kupi v trgovini

Baraga, Črna suknja med Indijanci
Svetniki
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh