Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bila sem ob njem

Silva Matos
Za vas piše:
Silva Matos
Objava: 30. 10. 2023 / 17:04
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2023 / 18:15
Bila sem ob njem
Fotografija je simbolična. FOTO: Tatjana Splichal

Bila sem ob njem

Pišem o svojem doživljanju moževe bolezni, ki ji sčasoma ni bilo več pomoči. Očitno je bilo dejstvo, da se na obzorju kaže konec poti.

Težko bi rekla, da je mogoče to zgodbo omejiti samo na umiranje, ker je vse dogajanje potekalo močno povezano z življenjem, odnosi, polnostjo doživljanja, ljubezni in zavedanja skrivnostnosti Božje prisotnosti.

Moj mož je bil človek z veliko začetnico. Poln je bil življenjske vedrine, radovednosti, izreden, karizmatičen vodja, ljubitelj knjig, besede. Veren in aktiven mož v vseh razmerah. Močno je bil vpet v slovensko identiteto, ljubil je svoj dom, domovino, zemljo, naravo, bil povezan s svetom in vedno znova prinašal novosti. Spodbujal je ljudi k razvoju, osebni rasti in v skupnosti. Odgovorno in srčno se je zavzemal za osamosvojitev Slovenije. Rad je imel svojo družino, svoj zakon, otroke, vnuke. Spoštoval je svetost življenja.

Razmeroma pozno so mu zdravniki odkrili zelo redko, neozdravljivo bolezen. Statistika je napovedala kratko življenje. (Kljub temu je živel še 30 let.) Bil je to čisto poseben, šokanten trenutek soočanja z Bogom presenečenja. »Ne, ne bov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh