Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bili so kot kup nesreče

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 18. 10. 2023 / 08:30
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 18.10.2023 / 09:36
Bili so kot kup nesreče
FOTO: Splet

Bili so kot kup nesreče

Kanadski duhovnik James Mallon o izkušnji prve maše v župniji ter o oživljanju župnij s svetostjo in misijonsko naravnanostjo.

Župnik James Mallon je z novo, misijonarsko usmeritvijo župnije sv. Benedikta v Halifaxu v Kanadi dosegel preobrat – ko je prišel tja, je štela okoli 700 nedeljnikov, danes jih ima 1.400. Svoj pristop k prenovi župnij je opisal v knjigi Božja prenova, ustanovil pa je tudi mrežo Divine Renovation Ministry, ki župnijam pomaga, da presežejo zgolj vzdrževanje, ohranjanje sedanjega stanja, ampak postanejo misijonske, odprte navzven. Ob misijonski nedelji objavljamo nekaj odlomkov iz njegove nove knjige Onkraj meja župnije, ki je izšla pri založbi Družina.

Izginili so kot blisk

Nikoli ne bom pozabil, kako sem prvič obhajal mašo kot župnik v svoji prvi župniji. Izgubil sem vso voljo. Ko sem stopil pred oltar, se mi je posvetilo, da sem edini v vsej cerkvi pel uvodno pesem. Edini. Nadaljeval sem z mašo, toda ljudje so bili videti kot kup nesreče. Zdelo se je, da v vsem prostoru ni niti kančka veselja. Zbrano občestvo je kom...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh