Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bl. Grozde o Kristusu Kralju

Igor Luzar
Za vas piše:
Igor Luzar
Objava: 22. 11. 2023 / 08:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.11.2023 / 09:48
Bl. Grozde o Kristusu Kralju
Fotografija je simbolična. FOTO: Pexels

Bl. Grozde o Kristusu Kralju

»Samo Kristus s svojo ljubeznijo more vrniti trpečemu svetu mir in pravo srečo. Kristusu se mora v človeški družbi vrniti Njegovo kraljevsko mesto, Njegovo dostojanstvo in čast – pa bo svet zopet zadobil svoje ravnovesje.

Sveti oče je določil, naj se praznik Kristusa Kralja obhaja po vsem svetu kar se da slovesno, v protest vsem onim sinovom teme, ki Kristusa ne marajo priznati za Kralja src in sveta. Mi mladci pa se bomo na praznik Kristusa Kralja globoko priklonili našemu nebeškemu Kralju in mu zagotovili svojo neomajno vdanost in zvestobo. Poklonitev naj ne bo samo zunanja, ampak predvsem notranja. Živa vera v Kristusa Kralja, sveto zaupanje Vanj in goreča ljubezen do Njega mora prežeti naša srca.

V prepričanju, da boljših časov ne more biti, dokler svet ne bo priznal Kristusa za svojega kralja, kličemo iz dna naših mladih, k svetlemu soncu hrepenečih duš: 'Vsemogočni večni Bog, ti si v svojem ljubljenem Sinu, Kralju vesoljstva, hotel vse obnoviti: daj milostno, da se vse družine narodov, ki so po grehu ranjene in razdvojene, podvržejo Njegovemu sladkemu kraljevanju.'«

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh