Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bog te neskončno ljubi!

Objava: 23. 03. 2024 / 17:10
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2024 / 15:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bog te neskončno ljubi!
ILUSTRACIJA: Polona Kosec

Bog te neskončno ljubi!

Dragi otroci, blagoslovljene velikonočne praznike! Kristus je vstal in premagal smrt! Tako kličemo kristjani, z veseljem, da nas je Jezus odrešil smrti, da lahko večno živimo. Evangelij, ki ga poslušamo na veliko noč, govori o dveh apostolih, Petru in Janezu, ki sta videla prazen grob. Janez je bil mlajši in je prvi prišel h grobu: »Peter in oni drugi učenec sta šla ven in se odpravila h grobu. Skupaj sta tekla, vendar je drugi učenec Petra prehitel in prvi prišel h grobu. Sklonil se je in videl povoje, ki so ležali tam, vendar ni vstopil. Tedaj je prišel tudi Simon Peter, ki je šel za njim, in stopil v grob.« (Jn 20,1-9)

Prazen grob

Tudi jaz sem bil pred enajstimi leti v Sveti deželi in sem videl prazen grob. V grobu ni bilo nič! Življenja v grobu ne bomo našli.

Poznam gospo, ki gre vsako leto na veliko noč na pokopališče, da prižge svečo na grobu fanta, ki je umrl v prometni nesreči. Ko je umrl, so njegove dobre organe dali za ljudi, ki so jih potrebovali. Njegovo srce je prejel sin te gospe, za kar se mu gospa vsako leto zahvali z obiskom njegovega groba. Nekdo je v nesreči umrl, lahko pa živi drugi!

Velika noč

Jezus je za nas umrl, da bi bili lahko odrešeni, da bi lahko prišli v večno življenje. To je za nas zmaga. Kaj pomeni beseda odrešenje? Beseda odrešenje pomeni, da si ti osvobojen oklepov, da si osvobojen težkega bremena, ki ga nosiš, da si osvobojen grehov. Biti odrešen pomeni, da v sebi ne čutiš ničesar več, kar bi te težilo.
Velika noč je vrh in našega življenjaČe velike noči ne bi bilo, bi bila naša vera prazna. Če velike noči ne bi bilo, bi bilo brez smisla, da sem jaz duhovnik. Če velike noči ne bi bilo, se res ne bi splačalo hoditi k verouku. Če velike noči ne bi bilo, bi bil ves naš trud zaman. Ker pa verjamemo, da se je tisto noč moralo nekaj zgoditi, da je nekdo umrl, trpel in vstal od mrtvih, zato da bi mi živeli, imamo moč in zagotovilo.
Dragi prijatelji, velika noč ni samo šunka. Velika noč je veliko več. Bog te je odrešil, ker te neskončno ljubi. To je naše zmagoslavje!

Poskusi še ti!
»Bog te je odrešil, ker te neskončno ljubi!« Kakšna vesela novica! Deli jo še z drugimi. Lahko napišeš voščilnico in jo pošlješ po pošti. Lahko jo napišeš na listek in ga na skrivaj nekomu podariš. Lahko narediš lep plakat in ga obesiš na vidno mesto. Bodi iznajdljiv in ustvarjalen.

Članek je bil objavljen v aprilski številki Mavrice. Nanjo se lahko naročite v naši spletni trgovini. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin za otroke in starše!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh