Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

BOŽIČ - Gospodovo rojstvo

Objava: 09. 11. 2004 / 13:32
Oznake: Svetniki
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.04.2021 / 19:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
BOŽIČ - Gospodovo rojstvo

BOŽIČ - Gospodovo rojstvo

Božič je srečanje z Bogom

Drama sodobnega sveta ni samo posledica odsotnosti Boga, temveč predvsem pomanjkanja človečnosti in sposobnosti, da bi dobro pojasnili temeljne potrebe človekovega srca ... Danes ni možno odkrito in sproščeno govoriti o Bogu zaradi tega, ker bi to pomenilo odgovarjati na vprašanje, ki ga nihče ne zastavlja ... Potrebujemo celovitejši pristop, ki bo upošteval in pojasnil celovito obzorje našega bitja in našega življenja.

V svoji notranjosti vsi čutimo žalovanje po neskončnem, nekakšno neskončno žalost, domotožje, podobno Odisejevemu, ki ga lahko potolaži samo enakovreden, neskončen odgovor. Človekovo srce nosi v sebi znamenja velike Skrivnosti, to je nečesa ali nekoga, ki skriva ta neskončni odgovor. Razen te Skrivnosti človek čuti tudi potrebo po sreči, ljubezni in pravičnosti, ki nikoli ni zadovoljena v tolikšni meri, da bi povsem pomirila njegovo srce. Življenje bi bilo kup neuresničenih želja, če ta odgovor res ne bi obstajal ...

Samo vedoželjnost vodi k odgovorom ... Ta želja po spoznanju je nad vsem; to me žene k iskanju, širitvi obzorij, omogoča mi, da pridem do odgovora, ki ne bo samo pojmoven ali ubeseden. Če dopustim, da me vedoželjnost vedno bolj odpira novim vprašanjem, bom pravi odgovor našel edinole v srečanju. Samo s srečanjem bo moja žeja zares potešena. Ne obstaja nič drugega, s čimer bi se jo dalo bolje potešiti.


Papež Frančišek
je bil izvoljen na Petrov sedež marca 2013
Nazaj na vrh