Zapri
Iskanje

BOŽIČ - Gospodovo rojstvo

Objava: 09. 11. 2004 / 13:32
Oznake: Svetniki
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.04.2021 / 19:39
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

BOŽIČ - Gospodovo rojstvo

BOŽIČ - Gospodovo rojstvo
Božič je srečanje z Bogom

Drama sodobnega sveta ni samo posledica odsotnosti Boga, temveč predvsem pomanjkanja človečnosti in sposobnosti, da bi dobro pojasnili temeljne potrebe človekovega srca ... Danes ni možno odkrito in sproščeno govoriti o Bogu zaradi tega, ker bi to pomenilo odgovarjati na vprašanje, ki ga nihče ne zastavlja ... Potrebujemo celovitejši pristop, ki bo upošteval in pojasnil celovito obzorje našega bitja in našega življenja.

V svoji notranjosti vsi čutimo žalovanje po neskončnem, nekakšno neskončno žalost, domotožje, podobno Odisejevemu, ki ga lahko potolaži samo enakovreden, neskončen odgovor. Človekovo srce nosi v sebi znamenja velike Skrivnosti, to je nečesa ali nekoga, ki skriva ta neskončni odgovor. Razen te Skrivnosti človek čuti tudi potrebo po sreči, ljubezni in pravičnosti, ki nikoli ni zadovoljena v tolikšni meri, da bi povsem pomirila njegovo srce. Življenje bi bilo kup neuresničenih želja, če ta odgovor res ne bi obstajal ...

Samo vedoželjnost vodi k odgovorom ... Ta želja po spoznanju je nad vsem; to me žene k iskanju, širitvi obzorij, omogoča mi, da pridem do odgovora, ki ne bo samo pojmoven ali ubeseden. Če dopustim, da me vedoželjnost vedno bolj odpira novim vprašanjem, bom pravi odgovor našel edinole v srečanju. Samo s srečanjem bo moja žeja zares potešena. Ne obstaja nič drugega, s čimer bi se jo dalo bolje potešiti.


Papež Frančišek
je bil izvoljen na Petrov sedež marca 2013

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nazaj na vrh