Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakonca Hren o sprejemanju novega življenja

Za vas piše:
Katarina Berden
Objava: 27. 12. 2023 / 10:05
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.12.2023 / 10:06
Zakonca Hren o sprejemanju novega življenja
Družina Hren. FOTO: Vid Ponikvar

Zakonca Hren o sprejemanju novega življenja

Agato Hren bralci Naše družine poznate po njenih zapisih v rubriki Razmišljamo, kjer se ji je v pisanju tudi že pridružil njen mož Gašper. Oba sta obiskovala Gimnazijo Želimlje, spoznala pa sta se pred 14 leti na poroki skupnih prijateljev.

Poročena sta enajst let, v tem času so se jima rodili štirje otroci: Oliver (9), Artur (6), Frida (3) in Rihard, ki je ravno dopolnil 2 meseca.

Pred kratkim se je vaša družina povečala še za enega družinskega člana. Kako doživljata letošnji božič, ko imate v svoji sredi pravega »malega Jezuščka«?

AGATA: Vsako jutro molim ob Magnificatu, zjutraj molim Zaharijevo, zvečer pa Marijino hvalnico in vse to me vodi v razmišljanje. Z dojenčkom, ki ga imam ob sebi, skupaj moliva in še toliko bolj lahko razmišljam, kako je bilo, ko je imela Marija svojega dojenčka Jezusa. Dotaknila se me je tudi molitev sv. Andreja, ki sem jo zasledila v angleščini in se moli od 30. novembra do božiča. V tej kratki molitvi je verz, ki pove, kako je Marija rodila Jezusa v hudem mrazu. Zdaj so tudi pri nas taki turobni dnevi in vse to vodi mojo molitev in razmišljanje o jaslicah, ki niso bile tako romantične, kot si zdaj radi predstavljamo.

GAŠPER: Spomnim se božiča, ko je bila Ag...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh