Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božična zgodba Duhovniškega okteta Oremus

Za vas piše:
A. R.
Objava: 30. 01. 2023 / 12:53
Oznake: Dogodek, Duhovnik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.01.2023 / 14:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božična zgodba Duhovniškega okteta Oremus
Duhovniški oktet Oremus. FOTO: Facebook

Božična zgodba Duhovniškega okteta Oremus

Dan pred svečnico bo še zadnja priložnost, da v letošnjem božičnem času prisluhnete koncertu Božična zgodba v izvedbi Duhovniškega okteta Oremus.

Koncert z naslovom Božična zgodba Duhovniškega okteta Oremus bo v sredo, 1. februarja 2023 ob 19. uri v župnijski cerkvi sv. Kancijana in tovarišev v župniji Ljubljana - Ježica. S koncertom so gostovali tudi v Limburgu ter sodelovali pri molitvi za mir v Kölnu.  


Duhovniški oktet Oremus je začel s prepevanjem v letu 2006. Koroški duhovnik Jože Kopeinig je ob praznovanju stoletnice duhovniške zveze Sodalitas v Celovcu želel povabiti nekaj duhovnikov iz Slovenije, ki bi nastopili na tem praznovanju. Tako je nastal oktet, ki ga je sestavljalo šest župnikov, kaplan ter nadškofijski tajnik. Po prvem nastopanju, ki bi moral biti zgolj enkraten dogodek, pa se je zgodilo, da to ni bil zadnji. 

Duhovniški oktet ljubljanske in novomeške škofije., in sicer Andrej Župan (župnik, Radovljica), Sebastjan Likar (župnija Ljubljana - Ježica), Janez Avsenik (župnija Ig), Gašper Mauko (župnija Breznica), Marko Čižman (kaplan vrtca Dobri pastir), Bogdan Oražem (župnija Polhov Gradec), Matevž Mehle (direktor Katoliške mladine), Marjan Lampret (župnija Trata - Gorenja vas), Janez Rihtaršič (župnija Mirna Peč).


Kupi v trgovini

Oremus - Za domovino
CD in DVD
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh