Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božično voščilo Islamske skupnosti slovenskim škofom in vernikom

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 24. 12. 2022 / 15:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.12.2022 / 15:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božično voščilo Islamske skupnosti slovenskim škofom in vernikom
Mufti Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić. FOTO: STA/Tamino Petelinšek

Božično voščilo Islamske skupnosti slovenskim škofom in vernikom

Mufti Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić je ob božičnih praznikih vsem slovenskim katoličanom zaželel blagoslovljen božič ter obilo zdravja, sreče in miru.

V voščilu Slovenski škofovski konferenci je zapisal, da bo iztekajoče se leto zaznamovano kot leto dobrega sodelovanja med Katoliško cerkvijo in Islamsko skupnostjo v Sloveniji.

Muslimani in kristjani si delijo skupne vrednote verovanja v Boga.

Mufti Porić je v zapisu med drugim poudaril, da si muslimani in kristjani delijo skupne vrednote verovanja v Boga, so po navedbah STA sporočili iz Islamske skupnosti v Sloveniji. Ocenil je, da je medverski dialog nujen za sodobno družbo. V luči tega si želi, da bi v Sloveniji ta napredoval v skladu s priporočili papeža Frančiška, ki je okrepil sodelovanje z velikim imamom Ahmedom al-Tayyebom s kairske univerze Al-Azhar.

Jezusovo učenje nam je lahko navdih za medsebojno razumevanje in spoštovanje.

Kot je še poudaril, prazniki ponujajo novo upanje za premislek o splošnih vrednotah in skupinski odgovornosti za človeško civilizacijo. »Božič je čas, ko nas Jezus navdihuje s svojimi sporočili in zavzemanjem za slehernega posameznika, ki potrebuje pomoč, razumevanje in lepo besedo. V teh časih, polnih izzivov, s katerimi se soočamo, nam je lahko Jezusovo učenje navdih za medsebojno razumevanje in spoštovanje,« je zapisal mufti in vsem katoličanom v Sloveniji ter po svetu zaželel blagoslovljen božič, poln duhovnega, osebnega in družinskega napredka.

Kupi v trgovini

Zgodba o prvem božiču (trda vezava)
Za otroke
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh