Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Br. Jožko Smukavec zapušča Škofjo Loko

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 05. 06. 2024 / 13:07
Oznake: Duhovnik, Vera, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2024 / 13:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Br. Jožko Smukavec zapušča Škofjo Loko
Br. Jožo Smukavec je ta čas predstojnik škofjeloškega bratstva kapucinov. FOTO: Siniša Kanižaj

Br. Jožko Smukavec zapušča Škofjo Loko

Avgust je vsako leto v znamenju premestitev duhovnikov po slovenskih župnijah. Letos pa bo do sprememb prišlo tudi znotraj bratskih skupnosti bratov kapucinov.

Kot so namreč sporočili kapucini iz Škofje Loke, se iz dosedanjega bratstva poslavlja priljubljeni br. Jožko Smukavec, ki letos praznuje četrt stoletja med kapucini in je bil zadnja leta tudi predstojnik škofjeloške skupnosti.

Iz Loke v Celje in obratno

Br. Jožko, ki je bil med drugim tudi prvi gost Družinine spletne oddaje Reflektor, se z avgustom seli v celjsko bratstvo, od tam pa v Škofjo Loko prihajata vikar in župnik br. Marjan Gačnik in duhovni pomočnik br. Jurij Štravs.


Slovo na praznik sv. Ane

Kot so še sporočili škofjeloški bratje kapucini, se bodo od br. Jožka poslovili na pri kapucinih velik praznik, god sv. Ane, ki ji je tudi posvečena loška kapucinska cerkev, torej v petek, 26. julija 2024, po večerni maši.

Priljubljen med verniki in ljudmi dobre volje

Od br. Jožka se bodo škofjeloški verniki in ljudje dobre volje le stežka poslovili, saj se jim je takoj priljubil s svojo izjemno odprtostjo, toplino, gostoljubnostjo, preprostostjo, iskrenostjo, duhovitostjo, spontanostjo in sprejemanjem vseh.

Kupi v trgovini

Sveti in blaženi kapucini
Svetniki
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh