Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brigita Petre (1965–2023)

Za vas piše:
Milena Jurgec
Objava: 07. 06. 2023 / 09:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2023 / 10:30
Brigita Petre (1965–2023)
Brigita Petre. FOTO: Robi

Brigita Petre (1965–2023)

Brigita Petre se je rodila leta 1965. Sebe je predstavila: »Žena, mamica, babica ... skozi življenje me spremljajo pesmi, ki jih prepevam zase in za druge ...« Z glasbo se je srečala že v otroštvu, ko je ob poslušanju Avsenikovih melodij in pevke Eme Prodnik ter očetu harmonikarju vzljubila narodnozabavno glasbo.

Osvojila je osnovno znanje igranja na kitaro in njena glasbena kariera se je začela. Leta 1984 je nastopila z lastno skladbo Spomin na Radiu Celje. V tem času je postala pevka v cerkvenem mešanem pevskemu zboru sv. Lenarta v Novi Cerkvi, ki mu je ostala zvesta do konca.

Leta 1996 se je pridružila Celjskemu instrumentalnemu kvintetu, nato Ansamblu Komet iz Zreč. Kratek čas je sodelovala z Ansamblom Francija Zemeta, kjer je v pevskem tercetu na Ptujskem festivalu prejela prvo in tretjo nagrado občinstva. Sodelovala je pri Vitezih polk in valčkov, Vokalni skupini Cvet, skupini Kitarakon ter kot solistka na raznih prireditvah in proslavah. S svojim petjem je osrečila mnoge, ki so praznovali razne obletnice. Z Jožico Žibret sta ustanovili Duet Biser s prijatelji. V dvanajstih letih je nastal lep opus glasbenih del, številni nastopi, kjer je sodelovala tudi hči Vesna, ter zgoščenki z naslovom Biser sem našla in Toplo je v našem domu. Pogosto je pela stanovalcem doma v Dornavi, v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh