Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britney Spears: Splavila sem otroka, ker Justin ni želel postati oče

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 18. 10. 2023 / 16:40
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2023 / 11:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Britney Spears: Splavila sem otroka, ker Justin ni želel postati oče
Ameriška pevka Britney Spears. FOTO: Wikipedia

Britney Spears: Splavila sem otroka, ker Justin ni želel postati oče

Ameriška pop pevka Britney Spears, ki bo v prihodnjih dneh izdala knjigo spominov, v izpovedi o svojem življenju razkriva, da jo je njena mladostniška ljubezen, prav tako pop pevec Justin Timberlake, na začetku njune zveze po nepričakovani zanositvi prisilil v splav, ker še »ni želel postati oče«.

Sama pravi, da je otroka želela obdržati, vendar je bil pritisk okolice nanjo premočan.

Nosečnost »je bila presenečenje, vendar zame ne tragedija,« 41-letna Spearsova po navedbah spletnega portala lifenews.com razkriva v svoji knjigi: »Justina sem resnično ljubila. Vedno sem mislila, da bova nekega dne imela družino. To bi bilo le veliko prej, kot sem morda pričakovala.« Vendar, kot trdi pevka, Timberlake še ni bil pripravljen postati oče, čeprav se je zavedal, v kaj se podaja, ko sta z Britney postala par.

Če bi bilo odvisno le od mene, tega nikoli ne bi storila. Justin pa je bil trdno prepričan, da ne želi postati oče.

Sama sprva ni želela opraviti splava, nato pa naj bi jo Timberlake vendarle pregovoril, da se je odločila za prekinitev nosečnosti, češ, kako sta »še premlada«, da bi postala starša. Podobno kot številne druge ženske je mislila, da bo splav rešil njun odnos, v resnici pa ga je uničil. Spearsova in Timberlake sta bila par v letih med 1999 in 2002, od njunega 18. leta.

Spearsova v knjigi še zapiše: »Če bi bilo odvisno le od mene, tega nikoli ne bi storila. Justin pa je bil trdno prepričan, da ne želi postati oče.« Svojo izkušnjo s splavom opisuje kot »doslej eno najbolj mučnih stvari, ki sem jih doživela v življenju«.

Justin Timberlake in Britney Spears. FOTO: arhiv Družine

Leta 2002 sta se s Timberlakom razšla, Britney pa je v kratki zakonski zvezi s Kevinom Federlinom rodila dva sinova: danes 18-letnega Seana Prestona in 17-letnega Jaydna Jamesa. Justin se je poročil z ameriško igralko Jessico Biel, s katero imata prav tako dva sinova.

Pesem, posvečena nerojenemu otroku?

Po žalostnih razkritjih v knjigi spominov zdaj mnogi ugibajo, ali je pesem Britney Spears z naslovom Everytime, ki jo je zvezdnica izdala leto dni po prekinitvi zveze z Justinom Timberlakom, v resnici posvečena njunemu nerojenemu otroku in ne izgubljeni ljubezni do najstniške simpatije.


Mučno očetovo skrbništvo

Knjiga 41-letne pevke naj bi izšla 24. oktobra - dve leti po koncu očetovega »skrbništva«, ki jo je po njenih besedah »oropalo ženskosti«. Spearsova je očetov nadzor nad njenim življenjem že prej označila za žaljiv; Jamie Spears je leta 2008 uradno prevzel skrbništvo nad hčerjo, potem ko je javno doživela živčni zlom, med katerim si je obrila glavo. Britney je leta 2021 na sodišču pričala, kako je bila v tem času prisiljena v jemanje mamil in v javne nastope, obenem pa ji je bilo preprečeno, da bi imela še kakšnega otroka.

Ameriške raziskave kažejo, da 70 odstotkov žensk, ki opravijo splav, izjavi, da so to storile zaradi pritiskov moža ali partnerja.

Njen oče je upravljal njene finance, sprejemal odločitve o njeni karieri, pa tudi o večjih osebnih zadevah, kot so obiski najstniških sinov in vprašanje, ali se lahko znova poroči. V knjigi spominov Spearsova ponuja več vpogledov v »dogovor, ki mi je zdrobil dušo«. »Ženska v meni je bila dolgo časa potlačena,« piše Britney: »Želeli so, da divjam po odru, kakor mi je bilo naročeno, preostali čas pa sem morala biti robot.«

Britney Spears je danes, uradno razrešena očetovega skrbništva, po lastnih navedbah »močna in odločna« oseba. Nič več dekle, temveč ženska.

Ameriške raziskave kažejo, da 70 odstotkov žensk, ki opravijo splav, izjavi, da so to storile zaradi pritiskov moža ali partnerja.

Nalaganje
Nazaj na vrh