Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čas potem …

Za vas piše:
Vilma Siter
Objava: 04. 01. 2024 / 09:33
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2024 / 09:49
Čas potem …
Vilma Siter. FOTO: Rok Černelič

Čas potem …

Operacija je za mano! Preživela sem! Pa ne, da bi me bilo strah, da ne bom, čeprav se tudi to lahko kdaj zgodi. Zato sem se z zakramentom sprave, bolniškim maziljenjem in pogovorom z vsakim otrokom posebej primerno pripravila. Sem pretiravala? Mogoče, vendar je bila zame taka priprava lepa.

Vem, da je lahko strah pred neznanim ena večjih težav pred operacijo, čeprav mnogi to težko priznajo. Zgodilo se je, da nas je bilo na dan operacije veliko na seznamu za operativni poseg. Ko sem do poznega popoldneva čakala na vrsto, sem spoznala, kako prav je bilo, da sem že prej molila za vse zaposlene. Najbolj zanimiva izkušnja pa je bila, ko sva z gospo, s katero sva skupaj čakali na operacijo, za celotno ekipo v bolniški sobi zmolili desetko rožnega venca – da bi zmogli napore celega dne. Verjamem, da je pomagalo. Navdušena sem nad bolnišničnim osebjem, ki požrtvovalno in nesebično opravlja svojo težko službo. So res kot pravi angeli. In kot mi je bilo po Božji besedi obljubljeno pred operacijo, je bila nad mano zares velika Božja roka.

Moje soočanje s strahom, čeprav sem ga komaj zaznala, me je spomnilo na najbolj uporaben nasvet svetega Pavla, ki mi je že večkrat pomagal: »Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh