Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Če le pridemo do besede, smo sposobni marsičesa dobrega«

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 29. 03. 2023 / 08:37
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2023 / 13:12
»Če le pridemo do besede, smo sposobni marsičesa dobrega«
Tinkara Žukovec. FOTO: Osebni arhiv

»Če le pridemo do besede, smo sposobni marsičesa dobrega«

Generacijo, rojeno po letu 2000 imenujemo generacija Z. Zaznamujejo jo vseprisotnost tehnologije, individualizem in visoka pričakovanja družbe. Tej generaciji pripada tudi Tinkara Žukovec, študentka razrednega pouka, skavtska voditeljica, sozborovodkinja otroškega pevskega zbora na Rakovniku in učiteljica angleščine v vrtcu.

Pripadaš generaciji Z. Kako gledaš nase in na svoje vrstnike?

Našo generacijo vidim v dobri luči. Smo generacija, ki se zelo hitro uči, je vajena sprememb in prilagajanja, se trudi za sprejemajočo družbo in bi rada pustila za seboj delitve iz preteklosti. Večkrat si upamo naglas povedati kaj, kar vsi mislimo. Če želimo biti uspešni, moramo vložiti še več truda, ustvarjalnosti in idej. Žal pa smo včasih tudi generacija, ki se skrije v ozadje z izgovorom, da so starejši bolj izkušeni in pomembnejši, zato bodo že oni rešili težave.

Kar naprej poslušamo očitke, da imajo mladi telefone praktično prilepljene nase …

Prav je, da tehnologijo vidimo kot sredstvo, ki nam je v veliko pomoč. Mi pač ne bomo vprašali petih sosedov za pot, če lahko uporabimo Googlove zemljevide, ne bomo brskali po imeniku za kontakt, če lahko že iz mnenj uporabnikov na spletu razberemo, da ponudnik storitev ni kakovosten. Res je, da se na uporabo telefonov tako navadimo, da ne znam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh