Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Če se bodo razmere slabšale, bomo sledili predlogu uvedbe pogoja PC za vse«

Za vas piše:
T. M.
Objava: 24. 09. 2021 / 17:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.09.2021 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Če se bodo razmere slabšale, bomo sledili predlogu uvedbe pogoja PC za vse«
Kakšni ukrepi nas čakajo v prihodnje? FOTO: Pexels.

»Če se bodo razmere slabšale, bomo sledili predlogu uvedbe pogoja PC za vse«

Minister za zdravje Janez Poklukar se je danes, 24. septembra, odzval na predlog strokovne skupine za obvladovanje koronavirusa, ki je predlagala uvedbo pogoja PC (preboleli in cepljeni) za vse državljane od faze, ko bi bili zapolnjeni dve tretjini razpoložljivih intenzivnih postelj za bolnike s koronavirusom.

»Če bo potrebno, bomo sledili temu predlogu,« je danes napovedal Janez Poklukar. »Gre za ukrep, ki bi bil sprejet z namenom preprečiti zlom zdravstva.« 

Kot je še pojasnil minister, bodo bolnišnice dosegle dvotretjinsko zasedenost intenzivnih postelj pri približno 150 zasedenih posteljah. »Glede učinkovitosti pogoja PC pa je Poklukar sicer dejal, da ta še ni uveljavljen, zato ga še ne more komentirati,« poroča STA. 

Iz epidemioloških številk je razvidno, da ima pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT) pozitivne učinke. (Janez Poklukar)

»Zaradi naraščanja števila oseb, ki so potrebovale bolnišnično zdravljenje zaradi koronavirusa, je ta teden v pripravljenosti na sprejem bolnikov tudi bolnišnica Sežana. Ker potreb po dodatnih bolnišničnih kapacitetah nato ni bilo, se za odprtje covidnega oddelka niso odločili,« je pojasnil minister.

Vse državljane je Janez Poklukar ponovno pozval k cepljenju proti koronavirusu, ki po njegovih besedah zagotavlja, da se ukrepi za zajezitev širjenja epidemije ne spreminjajo pogosto. »Če bomo vztrajali pri pogoju PCT, se bomo kmalu pogovarjali o drugačnih ukrepih,« je napovedal Poklukar.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh