Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več kot 2600 gasilcev zbranih na olimpijadi v Celju

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 20. 07. 2022 / 09:05
Oznake: Dogodek, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2022 / 10:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Več kot 2600 gasilcev zbranih na olimpijadi v Celju
Dogodek je velik organizacijski zalogaj, saj bo samo za logistično podporo skrbelo okrog 2000 prostovoljcev. FOTO: FB ctif2022

Več kot 2600 gasilcev zbranih na olimpijadi v Celju

V Celju bo nocoj ob 20. uri uradno odprtje gasilske olimpijade, ki bo potekala vse do nedelje. Na njej bo sodelovalo in tekmovalo 198 ekip z 2634 udeleženci iz 20 držav.

Gasilske olimpijade, na kateri pričakujejo okoli 10.000 domačih in tujih gostov, se bo udeležilo 19 ekip mladine in članov iz Slovenije. Osrednje tekmovalno prizorišče bo Atletski stadion Celje Kladivar, družabni del pa bo potekal v jedru mesta. Prvi udeleženci so se začeli zbirati že v nedeljo, nastanjeni pa so v 11 celjskih osnovnih in srednjih šolah.

FOTO: Zajem zaslona/Instagram ctif2022

Tekmovanja v več disciplinah

Najbolj privlačna disciplina bo zagotovo vzpon z lestvijo v večnadstropno stavbo. Tekmovanja bodo potekala na stadionu Kladivar, treningi pa na okoliških stadionih in dvoranah. Na celjskem sejmišču bodo pripravili sejem sodobne in stare gasilske tehnike. Mladina pa bo imela poleg klasičnega tekmovanja še nastop narodov, kjer se bodo predstavili s kulturnim ali zabavnim programom, razstavo narodov in zabavno taborsko-lager olimpijado. V središču Celja se bodo predstavili slovenski gasilci-veterani, članice in mladi, prav tako pa bo potekala tudi predstavitev najmlajših pionirjev, starejših gasilcev in tekmovanje gasilskih dvojic.


Pri izvedbi olimpijade, ki je največja gasilska prireditev na Slovenskem, bosta sodelovali policija in Slovenska vojska, ki bo skrbela za prehrano tekmovalcev. 

Slavnostni govornik na nocojšnjem odprtju bo predsednik republike Borut Pahor, ki je med drugim februarja letos na posebnem sprejemu v predsedniški palači vročil listino o častnem pokroviteljstvu nad gasilsko olimpijado predsedniku Gasilske zveze Slovenije Janezu Cerkveniku in poveljniku gasilske zveze Franciju Petku.

Odprtja olimpijade se bosta udeležila tudi obrambni minister Marjan Šarec in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Rudi Medved, ki se bosta pred slovesnostjo srečala tudi z delegati mednarodne organizacije, ki združuje gasilske in reševalne službe, CTIF.

 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh