Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ceneje se jim zdi, če te lahko ubijejo«

Igor Vojinovič
Za vas piše:
Igor Vojinovič
Objava: 07. 02. 2024 / 07:56
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2024 / 10:54
»Ceneje se jim zdi, če te lahko ubijejo«
Alex Schadenberg. FOTO: Igor Vojinovič

»Ceneje se jim zdi, če te lahko ubijejo«

Izvršni direktor kanadske Koalicije za preprečevanje evtanazije (epcc.ca) se zaveda, da prihaja iz države, ki ni bila uspešna pri preprečevanju evtanazije. Verjame pa, da je lahko koristno opozorilo za nas, ki tega zla še nismo uzakonili.

Alexander J. Schadenberg se z nasprotovanjem širjenju evtanazije ukvarja že več kot 25 let in velja za enega izmed najbolj aktivnih nasprotnikov medicinske zastrupitve na svetu. Prihaja iz Kanade, ki je pri tem eden najslabših primerov in imajo že nešteto slabih izkušenj, do česa to lahko privede. Zato svoje moči posveča ozaveščanju v domovini in po drugih državah. Je poročen, oče šestih otrok. 30. in 31. januarja je v organizaciji Glasa za otroke in družine pod vodstvom Aleša Primca obiskal tudi Slovenijo, nastopil je na okrogli mizi, se srečal s predstavniki Cerkve, politike in civilnodružbenih organizacij ter spregovoril medijem.

Vaša država je postala eklatanten primer tega, kaj se zgodi potem, ko neka oblast polno uzakoni evtanazijo. Kako je do tega prišlo?

Kanada je »MAID« (Medical Assistance in Dying – medicinsko pomoč pri umiranju) oz. evtanazijo, ki v resnici pomeni zastrupitev človeka, uzakonila junija 2016. To je bilo vpeljano kot izjema v kazenskem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh